De borstvoedingscursus

“Ook in de borstvoedingscursus geef ik je eerlijke en praktische informatie over het geven van borstvoeding!”

Webinars

Logo lactatiekundige Mies

Normaal gesproken verzorg ik samen met een kraamverzorgende van Naviva de borstvoedingscursus in een drietal verloskundigenpraktijken: Wel en Wee in Winterswijk, La Vie in lichtenvoorde en Materna in Borculo. Vanwege de Coronacrisis ben ik hier voorlopig mee gestopt.

In plaats daarvan verzorg ik een aantal webinars, die inzicht geven in wat je kunt verwachten als je start met het geven van borstvoeding aan je pas geboren kindje. Ik vergeet ook de rol van de partner niet in de borstvoedingscursus!

Welke informatie komt in de borstvoedingscursus aan de orde?

• Wat is het belang van het geven van borstvoeding?
• Hoe zit de borst in elkaar? En hoe werkt het maken van moedermelk?
• Het aanleggen van de baby is belangrijk. Maar waarom? En bovendien: wanneer, hoe vaak en hoe lang?
• Borstvoeding geven doe je niet alleen. We gaan het hebben over het belang van de betrokkenheid van de partner bij het geven van borstvoeding.
• Waaraan kun je herkennen dat het geven van borstvoeding goed gaat.
• Borstvoeding geven gaat niet altijd van een leien dakje. Wat doe je bij problemen?

Praktische informatie over de borstvoedingscursus

Je kunt je voor een webinar aanmelden. Tijdens de sessie beantwoord ik graag de  vragen die je hebt. De kosten voor deelname aan een webinar zijn € 25. Dit bedrag dient vooraf bij aanmelding te worden betaald.

Dit bedrag wordt niet terugbetaald als je onverhoopt de webinar niet kunt volgen. De mogelijkheid is gedurende een aantal dagen wel aanwezig, om de webinar achteraf terug te zien. Ook kan de webinar op een andere datum worden gevolgd. In overleg is ook mogelijk dat de bijdrage in mindering wordt gebracht op de kosten van een eventueel huisconsult of een aan te schaffen borstkolf.

De sessie duurt ongeveer twee uur.

Vergoeding borstvoedingscursus

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden de kosten van het volgen van de borstvoedingscursus. Dit is afhankelijk van de verzekeringsvoorwaarden. Je ontvangt van mij een factuur, waarmee je de kosten kunt declareren.

Schrijf je nu in!

Ik organiseer dit jaar de borstvoedingscursus op een aantal data. Deze beginnen altijd om 19.30 uur. Voor al deze data kun je je ook al aanmelden. Klik daarvoor op de door jou gewenste datum en je wordt doorgeleid naar de aanmeldingspagina: 30 september, 28 oktober en 9 december