Diensten via consulten of borstvoedingscursus

Consulten.

Ik kan je van dienst zijn met een aantal soorten consulten. Op deze pagina geef ik aan welke dit zijn. Voor alle consulten geldt: indien nodig bespreek ik het te voeren borstvoedingsbeleid met de verloskundige. Op deze pagina ga ik ook in op de andere diensten die ik lever: de borstvoedingscursus en de verkoop en verhuur van borstkolven.

Naast de consulten verzorg ik ook webinars en, als de Coronacrisis achter de rug is, bijeenkomsten over borstvoeding. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we het hebben over het starten met borstvoeding geven. Ook komen alle andere onderwerpen aan de orde die een rol spelen bij het voeden van je kindje. En niet te vergeten, ook de rol van een eventuele partner komt aan bod. Klik voor meer informatie over de cursus borstvoeding.

Consult aan huis

Het is plezierig en praktisch als ik voor een ‘Coronaproof’ consult bij je thuis kom. Ik draag dan een mondkapje en handschoenen, voor de veiligheid van jou, je kindje en die van mij. Relaxed en comfortabel kunnen we het probleem in de eigen vertrouwde omgeving bespreken. Het kan voorkomen dat de borsten onderzocht moeten worden of dat ik het mondje van de baby moet controleren. Bij een consult is het soms nodig dat ik een gedeeltelijke voeding observeer. Tijdens het consult geef ik een advies op maat, gericht op jouw situatie. De adviezen die ik geef, bijvoorbeeld over voedingshoudingen, kunnen we meteen oefenen en samen doornemen. Als ik bij je thuis kom kan dit. Van het advies wordt een verslag gemaakt. Na een aantal dagen hebben wij telefonisch contact om de gegeven adviezen te evalueren en waar nodig bij te stellen.

Consult aan huis tijdens de zwangerschap

Ik heb al aangegeven dat ik ook webinars en, na de Coronacrisis, bijeenkomsten over borstvoeding organiseer. Maar het kan natuurlijk zijn dat je vragen hebt die je liever in je eigen omgeving aan mij wilt stellen. Bijvoorbeeld als je vragen hebt over een ziekte die mogelijk invloed heeft op de borstvoeding. Of bij een verwachte afwijking/ziekte bij je kindje, of eerdere negatieve ervaringen met het geven van borstvoeding. Als je wilt, kom ik graag bij je voor een prenataal consult

Telefonisch of email-consult

Voor een korte vraag waarvoor geen observatie nodig is, kunnen telefonische of email consulten voldoende zijn.

Corona en mijn dienstverlening

Ik kan me voorstellen dat je je afvraagt of je tijdens de Coronacrisis moet doorgaan met het geven van borstvoeding. Of dat je hier zelfs wel mee moet beginnen.

Belangrijk om te weten, moedermelk zit boordevol met stoffen die je kindje weerstand bieden tegen infectieziekten. Deze stoffen zorgen ervoor dat de baby kan “meeliften” op het volwassen immuunsysteem van de moeder. Juist als je blootgesteld bent aan het virus of het is bevestigd dat je ermee besmet bent, is het belangrijk om borstvoeding te blijven geven. Je maakt dan antistoffen aan, die je door geeft aan je kind. Ook de wereldgezondheidsorganisatie WHO en Unicef geven dit advies.

Dienstverlening op maat:

Ook tijdens Corona houd ik mijn dienstverlening op peil. Op dit moment is het weer mogelijk om een afspraak te maken voor een huisconsult (natuurlijk op een ‘veilige’ manier). Ook is advisering via telefoon, email of app mogelijk.
Als je contact met me op neemt, gaan we samen bekijken hoe ik je het beste kan helpen.

Dienstverlening: webinar over borstvoeding
Voorlopig geef ik geen informatiebijeenkomsten op locatie meer; ook niet in kleine groepen.
Als alternatief verzorg ik online bijeenkomsten (webinars), met de mogelijkheid van het stellen van vragen. Deelnemers ontvangen een link, waarmee ze de webinar kunnen volgen. Klik voor verdere informatie over de webinar borstvoeding.

Dienstverlening: kolfverhuur en -verkoop

De verhuur en verkoop van borstkolven verandert door Corona niet.

Volg de link voor de kosten en vergoeding van mijn dienstverlening.