Kosten en vergoeding

“Ik ben ook duidelijk over de kosten die ik reken. Daarom geef ik ook informatie over de vergoeding door de zorgverzekeraar.”

Kosten consult aan huis

Voor een huisbezoek reken ik € 90 per uur. Dit met een minimum van één uur. Ik vraag € 0,35 per kilometer.

Kosten consult aan huis tijdens de zwangerschap

Voor een huisbezoek tijdens jouw zwangerschap reken ik € 60 per uur. Dit met een minimum van één uur. Ik  vraag € 0,35 per kilometer.

Kosten telefonisch en emailconsult

Ik reken voor een telefonisch of emailconsult een tarief van € 20 per kwartier. Dit met een minimum van een kwartier. Ik rond af op een heel kwartier. Daarom rond ik een gedeelte van een kwartier naar boven af.

Ik hanteer een betalingstermijn van 14 dagen. Dit geldt voor alle vormen van dienstverlening. Deze termijn gaat in na het versturen van de factuur. Ik verstuur de factuur via email, rechtstreeks aan jou.

Zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt geen lactatiekundige zorg. De meeste zorgverzekeraars (bijvoorbeeld Menzis) vergoeden de kosten van lactatiekundige zorg wel geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering. Informeer daarom bij je eigen zorgverzekeraar (voor een overzicht van verzekeraars, zie hieronder). Vervolgens kan deze aangeven of vanuit de aanvullende verzekering een vergoeding voor lactatiekundige zorg wordt verleend.

Sommige zorgverzekeraars vragen een doorverwijzing om voor vergoeding van kosten in aanmerking te komen. Het gaat om een doorverwijzing van uw verloskundige of jeugd/huisarts. Dit is eenvoudig te regelen. Daarvoor is nodig dat uw hulpvraag voldoet aan één van de indicaties uit het “Verwijzingsprotocol naar de lactatiekundige IBCLC(van de NVL).

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL). Dit is nodig om voor een vergoeding van de kosten door een zorgverzekeraar in aanmerking te kunnen komen.

Vergoedingen verzekeraars

Check de link voor de vergoedingen die verzekeraars geven. Zie ook je eigen polis! Voor nadere informatie, ga naar de site van je verzekeraar:

ZorgDirectCZDitzo
De AmersfoortseDSWHema
De Friesland ZorgverzekeraarIZAMenzis
Zorg en ZekerheidIZZOHRA
inTwenteSallandONVZ
National AcademicUmcPNOzorg
Nationale-NederlandenUnivéPro Life
PMA zorgverzekeringVGZPromovendum
Stad HollandVvAAZilveren Kruis
United ConsumersAONInterpolis

Algemene voorwaarden

Op mijn dienstverlening zijn de algemene voorwaarden van de NVL van toepassing.

Tenslotte, voor de koop en huur van materiaal gelden de “Algemene voorwaarden verkoop en verhuur door Lactatiekundige Mies (versie 20 augustus 2015)“.