Mijn kwaliteit

“Bij goede zorg en aandacht voor moeder en kind staat kwaliteit bij mij voorop.”

Daarom besteed ik veel aandacht aan zorgvuldige informatie en goede service. Goede dienstverlening, materialen en administratie zijn hierbij essentieel. In mijn werk hanteer ik procedures die gebaseerd zijn op richtlijnen van mijn beroepsvereniging NVL. Ook onderschrijf ik de WHO code. Een goede klachtenbehandeling hoort daar ook bij.

Evaluatie dienstverlening

Als je wilt kun je een evaluatieformulier invullen. Hier kun je op aangeven wat je van mijn dienstverlening vindt. Je komt hier via deze link. Je komt dan bij een webformulier. Door dit digitaal in te vullen kan ik mijn dienstverlening verder verbeteren.

Ook op andere manieren werk ik aan verdere kwaliteitsverbetering. Daarom besteed ik tijd en aandacht aan de volgende zaken:

  • Lidmaatschap Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL);
  • Lezen vakliteratuur;
  • Bijwonen intercollegiaal overleg en reflecteren op eigen handelen;
  • Bijwonen en deelnemen aan congressen en symposia.

Ik stel je mening erg op prijs. Heb je suggesties hoe ik je beter van dienst kan zijn? Neem dan contact met me op. Zo kan ik ervoor zorgen dat ik goede kwaliteit blijf leveren.

De WHO code

logo who world health organization vierkant
Logo WHO

De WHO code heet voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’. Ik onderschrijf deze code van harte. Hier onder leg ik uit wat de deze code inhoudt.

Het betekent dat ouders zelf een keuze moeten kunnen maken voor de voeding van hun kind, zonder beïnvloeding van commerciële partijen. Dankzij de code is in Nederland de reclame voor kunstvoeding voor babies onder zes maanden aan banden gelegd. De code is uitgebreider dan de Nederlandse Warenwet of de Europese wet- en regelgeving.

De code wil:

  • het geven van borstvoeding beschermen en bevorderen;
  • dat ouders de juiste en voldoende voorlichting krijgen;
  • dat vervangingsmiddelen voor moedermelk – wanneer nodig – juist worden gebruikt;
  • dat richtlijnen voor de verkoop van en reclame voor babyvoeding worden nageleefd.