Mijn kwaliteit

“Bij goede zorg en aandacht voor moeder en kind staat kwaliteit bij mij voorop.”

Daarom besteed ik veel aandacht aan goede informatievoorziening en service. Ook gebruik ik eersteklas materialen en is mijn administratie volledig op orde.
Soms hebben mensen het over een lactatiedeskundige. Dat is niet de juiste benaming voor mijn beroep. Iedereen mag zichzelf een een lactatiedeskundige noemen. Pas na een speciale opleiding tot lactatiekundige èn na een internationaal examen is een lactatiekundige gecertificeerd. De lactatiedeskundige krijgt dan de titel IBCLC. Deze titel is een voorwaarde voor het lidmaatschap van onze beroepsvereniging. Dat is de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL, zie de site: www.nvlborstvoeding.nl). Ook is de IBCLC-titel nodig voor een vergoeding door de zorgverzekeraar.

Ik werk volgens de richtlijnen van mijn beroepsvereniging NVL. Ook vind ik de WHO code belangrijk. Tenslotte hoort bij kwaliteit natuurlijk ook een goede klachtenbehandeling


Evaluatie dienstverlening

Als je wilt kun je een evaluatieformulier invullen. Hier kun je op aangeven wat je van mijn dienstverlening vindt. Via de link kom je bij het formulier voor de evaluatie. Dit is een webformulier. Door dit in te vullen kan ik mijn dienstverlening verder verbeteren.


Ook op andere manieren werk ik aan kwaliteitsverbetering. Daarom besteed ik tijd en aandacht aan de volgende zaken:

  • Lidmaatschap Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen (NVL);
  • Lezen vakliteratuur;
  • Bijwonen intercollegiaal overleg en reflecteren op eigen handelen;
  • Bijwonen en deelnemen aan congressen en symposia.

Ik stel je mening erg op prijs. Heb je suggesties hoe ik je beter van dienst kan zijn? Neem dan contact met me op. Zo kan ik zorgen dat ik goede kwaliteit blijf leveren.

De WHO code

Logo WHO

De WHO code heet voluit de ‘Internationale Gedragscode voor het op de markt brengen van vervangingsmiddelen voor moedermelk’. Ik ben het volledig met deze code eens.  Bedoeling van de code is dat ouders eigen keuzes kunnen maken voor de voeding van het kindje. Zonder beïnvloeding van commerciële partijen. Dankzij de code is de reclame voor kunstvoeding voor baby’s in Nederland beperkt.

De code wil:

  • het geven van borstvoeding beschermen en bevorderen;
  • dat ouders de goede voorlichting krijgen;
  • dat vervangingsmiddelen voor moedermelk – wanneer nodig – juist worden gebruikt;
  • dat richtlijnen voor de verkoop van reclame voor babyvoeding worden nageleefd.