Borstvoeding is belangrijk voor de gezondheid voor moeder en baby. De melk die een moeder voor haar baby maakt, is beter dan elk ander soort babymelk. De lijst van gezondheidsvoordelen wordt alleen maar langer naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar borstvoeding.

Moedermelk is niet alleen voeding, maar bevat ook antistoffen die helpen bij de ontwikkeling van de weerstand van een baby. Daarnaast bevat het groeistoffen die de lichamelijke ontwikkeling en de hersenrijping van een baby bevorderen. Het biedt tevens bescherming tegen overgewicht. Het is aangepast aan wat een baby nodig heeft, hoeft niet te worden opgewarmd of klaargemaakt, kan in de borst niet bederven en heeft geen houdbaarheidsdatum. Het is de meest natuurlijke manier om een baby liefde en aandacht te geven en gelijktijdig te voeden.

Bij het geven van borstvoeding is sprake van harmonieuze samenwerking tussen moeder en kind. De hormonen die tijdens borstvoeding vrij komen, zorgen voor rust en tevredenheid. We weten dat het geven van borstvoeding vrouwen op de langere termijn beschermt tegen een aantal (chronische) ziekten.

Voldoende reden om, als het enigszins mogelijk is, borstvoeding te gaan geven.