Ik ben Mies Olde Olthof, getrouwd en moeder van drie dochters. Ik woon in Haaksbergen (Twente, in de buurt van steden als Enschede, Almelo en Hengelo). Ik heb mijn kinderen zelf gevoed. In het begin was het best wennen, was ik onzeker of het allemaal goed ging. Achteraf kijk ik met een heel goed gevoel terug op die periode.

Sinds mijn 22e heb ik bij verschillende kraamzorginstellingen gewerkt. De laatste 17 jaar als lactatiekundige bij Naviva Kraamzorg   te Deventer. Al vanaf het begin heb ik een passie voor borstvoeding gehad. Ik vind het geven van borstvoeding een mooi en natuurlijk proces. Je geeft de beste voeding aan je kind. Dit is niet alleen van belang voor de groei en ontwikkeling van het kind zelf, maar ook als moeder groei je hierdoor in je ‘moederschap’. Sommige moeders kost het meer moeite om borstvoeding te geven, terwijl het bij andere moeders zo natuurlijk verloopt. Het is voor mij een uitdaging om juist de moeder, voor wie het geven van borstvoeding wat minder vanzelfsprekend is, een steun in de rug te bieden. Niets geeft zoveel voldoening als een moeder helpen om, op een plezierige en pijnloze manier,  zelf te voeden.

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van presentaties voor aanstaande ouders. En ben ik al weer geruime tijd lactatiekundige. Naast het begeleiden van moeders, verzorg ik ook scholingen voor kraamverzorgenden, verpleegkundigen en CJG artsen. Ook neem ik deel in de borstvoedingswerkgroep van Apeldoorn. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden in de mammacafe`s in Twente en omgeving. Vanaf januari 2017 geef ik cursussen Borstvoeding voor aanstaande ouders in Lichtenvoorde, Borculo en Winterswijk. Voor verdere informatie hierover kun je hier  klikken.

Sinds 2015 verzorg ik, naast mijn werkzaamheden bij Naviva kraamzorg, ook consulten vanuit mijn eigen praktijk te Haaksbergen: Lactatiekundige Mies. Van daaruit sta ik tot je dienst. Niet alleen in Twente, maar ook in de Achterhoek, in een kring van plaatsen als: Eibergen, Neede, Borculo, Lochem, Ruurlo, Groenlo, Lichtenvoorde, Winterswijk en Aalten.