Lactatiekundige Mies, IBCLC

Over Mies

Ik ben Mies Olde Olthof, getrouwd, moeder van drie dochters en lactatiekundige. Ik woon in Haaksbergen (Twente, in de buurt van steden als Enschede, Almelo en Hengelo). Ik heb mijn kinderen zelf gevoed. In het begin was het best wennen, was ik onzeker of het allemaal goed ging. Achteraf kijk ik met een heel goed gevoel terug op die periode.

Wat beweegt mij?

Sinds mijn 22e heb ik bij verschillende kraamzorginstellingen gewerkt. De laatste 17 jaar als lactatiekundige bij Naviva Kraamzorg   te Deventer. Al vanaf het begin heb ik een passie voor borstvoeding gehad. Ik vind het geven van borstvoeding een mooi en natuurlijk proces. Je geeft de beste voeding aan je kind. Dit is niet alleen van belang voor de groei en ontwikkeling van het kind zelf, maar ook als moeder groei je hierdoor in je ‘moederschap’. Sommige moeders kost het meer moeite om borstvoeding te geven, terwijl het bij andere moeders zo natuurlijk verloopt. Het is voor mij een uitdaging om juist de moeder, voor wie het geven van borstvoeding wat minder vanzelfsprekend is, een steun in de rug te bieden. Niets geeft zoveel voldoening als een moeder helpen om, op een plezierige en pijnloze manier,  zelf te voeden.

Wat doe ik nog meer?

Ongeveer 20 jaar geleden ben ik begonnen met het geven van presentaties voor aanstaande ouders. En ben ik al weer geruime tijd lactatiekundige. Naast het begeleiden van moeders, verzorg ik ook scholingen voor kraamverzorgenden, verpleegkundigen en CJG artsen. Ook neem ik deel in de borstvoedingswerkgroep van Apeldoorn. Daarnaast ben ik regelmatig te vinden in de mammacafe`s in Twente en omgeving. Vanaf januari 2017 geef ik cursussen Borstvoeding voor aanstaande ouders in Lichtenvoorde, Borculo en Winterswijk. Klik voor verdere informatie over de cursus borstvoeding.

Sinds 2015 verzorg ik, naast mijn werkzaamheden bij Naviva kraamzorg, ook consulten en borstvoedingscursussen vanuit mijn eigen praktijk te Haaksbergen: Lactatiekundige Mies. Van daaruit sta ik tot je dienst. Niet alleen in Twente, maar ook in de Achterhoek, in een kring van plaatsen als: Eibergen, Neede, Borculo, Lochem, Ruurlo, Groenlo, Lichtenvoorde, Winterswijk en Aalten.

Ik vind borstvoeding geven belangrijk!

Borstvoeding is belangrijk voor de gezondheid voor moeder en baby. De melk die een moeder voor haar baby maakt, is beter dan elk ander soort babymelk. De lijst van gezondheidsvoordelen wordt alleen maar langer naarmate er meer onderzoek wordt gedaan naar borstvoeding.

Moedermelk is niet alleen voeding, maar bevat ook antistoffen die helpen bij de ontwikkeling van de weerstand van een baby. Daarnaast bevat het groeistoffen die de lichamelijke ontwikkeling en de hersenrijping van een baby bevorderen. Het biedt tevens bescherming tegen overgewicht. Het is aangepast aan wat een baby nodig heeft, hoeft niet te worden opgewarmd of klaargemaakt, kan in de borst niet bederven en heeft geen houdbaarheidsdatum. Het is de meest natuurlijke manier om een baby liefde en aandacht te geven en gelijktijdig te voeden.

Bij het geven van borstvoeding is sprake van harmonieuze samenwerking tussen moeder en kind. De hormonen die tijdens borstvoeding vrij komen, zorgen voor rust en tevredenheid. We weten dat het geven van borstvoeding vrouwen op de langere termijn beschermt tegen een aantal (chronische) ziekten.

Voldoende reden om, als het enigszins mogelijk is, borstvoeding te gaan geven. Ik help je hier graag bij!